Hotspots in Gent

Toen ik recent uitgenodigd werd door Heirloom om een nachtje te overnachten in één van hun panden in het hartje van Gent, kon in uiteraard geen nee zeggen. Gent is voor mij toch ongeveer anderhalf uur rijden van het boerendorp waar ik woon. Ik kom dus jammer genoeg niet zo vaak in Gent. Dit was dan voor mij uiteraard ook de ideale gelegenheid om even te ontsnappen aan mijn hectische werkroutine en Gent te leren kennen op een andere manier.

Zoals ik al zei, Gent heeft voor mij nog heel veel geheimen. Ik sprak dan ook meteen enkele locals aan om mij alvast in de goede richting te duwen als het op hapjes en tapjes aankomt. Ook koffiebarretjes mochten uiteraard niet ontbreken.

Ik neem je graag mee in mij tocht door het winderige maar oh zo gezellige Gent.

Where to stay

Ik werd dus uitgenodigd door Heirloom. Heirloom is de verzamelnaam van vakantiehuisjes en hotels in historisch gerestaureerde panden met een verhaal en ruimte voor cultuur. Enof het een fantastisch pand was waar wij verbleven. The Mansion, de naam van ons pand en gelegen in de Hoogstraat 71 is vanbuiten een volledig gerestaureerd herenhuis en binnenin een mix tussen authentieke elementen die behouden zijn zoals elegante binnendeuren of een heerlijk krakende trap en een strak, warm Scandinavisch design. Een interieur volledig naar mijn hart. Met een klein inwendig vreugdesprongetje opende ik dan ook de deur van de kamer, ging meteen de badkamer keuren en zwierde de gordijnen open om het mooie betoverende zicht over Gent te ontdekken. Jammer dat we maar 1 nacht bleven.

Met prijzen tussen de € 80 en € 120 voor één overnachting in een tweepersoonskamer, zit je hier zeker goed. Een echte aanrader en beaamd door de vele referenties en een score van 8,8 op Booking.com. Verder is alle comfort zoals wifi een tv aanwezig, maar dat heb je niet nodig als je Gent by day and night wenst te verkennen ;-).

IMG 20200210 152119 1 | Eline Van Dingenen
2020 0211 11291200 | Eline Van Dingenen

Where to eat breakfast

Als rasechte toerist zou ik al snel mijn weg naar de wasbar of de panos uitstippelen, maar niets was minder waar. Op advies van een echte Gentse local ging ik met de gps in de hand richting Luv L’oeuf. Een ontbijt- en koffiehuisje in centrum Gent (Nederkouter 30 – 9000 Gent) waar je jezelf kan verwennen met de heerlijkste ontbijtjes en koffietjes van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Van de klassieke ontbijtjes met een croissant of een koffiekoek of toasts tot rasechte American pancakes met een overvloed aan toppings. Een zoetebek komt hier zeker aan zijn trekken.

IMG 20200211 114618 Bokeh | Eline Van Dingenen

Where to dine

Na een goedgevulde dag vol wandelingen, koffietjes en zeulen met tal van shoppingbags, kwam een bezoekje aan een Libanees restaurant, Beiruti, als geroepen. Beiruti is gelegen in centrum Gent (Voldersstraat 13 – 9000 Gent) en wordt uitgebaat door een rasechte Libanees die zijn hart en ziel in zijn eten steekt. De keuken en het eten zijn geïnspireerd op de typisch lokale Libanese marktjes in de vorm van verschillende kraampjes met tal van specialiteiten. Ikzelf ben een echte voorstander van de wereldkeuken, meer dan van de Belgische keuken en liet me graag onderdompelen in de wereld van de Libanese foodporn. Het leuke aan dit restaurant is dat je binnenkomt in de keuken en in real life kan ervaren hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Via de keuken kom je dan terecht in een prachtig herenhuis met hoge plafonds, ramen en deuren en ingericht volgens Libanese trends. Licht en luchtig met een paar leuke kleuraccenten maar met hier een daar een moderne toets. De ideale combinatie om gezellig te dineren en al het heerlijke fingerfood te sharen met je partner of familie, want sharing in caring en dat is ook meteen hun motto.

2020 0210 20233900 1 | Eline Van Dingenen

Na 2 drukke maar super gezellige dagen zat ons uitje in Gent er al weer op. Ik hoop heel snel weer terug te gaan want Gent heeft toch ook een beetje mijn hart gestolen!

Als je zelf een bezoekje gaat brengen aan een van deze adresjes, geef zeker een seintje, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Liefs, Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *