Hoe ik mijn voornemens al 3 maanden volhou?!

2020 0223 13262100 | Eline Van Dingenen

Een nieuw jaar, een waslijst aan goede voornemens, nietwaar? Zoals elk begin van het nieuwe jaar, en zoals wellicht een dozijn andere personen maak ik ook steevast een lijstje met een aantal zaken die ik wil veranderen of waar ik aan wil werken. Naar jaarlijkse gewoonte blijft er na één maand niet veel meer van over.

Dit jaar ging ik het anders aanpakken, en hoe! Het is intussen begin maart en hoera voor mezelf, klein applaus van de achterbank, mijn goede voornemens en ik zijn nog steeds goede vrienden. Beste vrienden zou ik nu niet meteen zeggen, maar we kunnen het wel nog steeds heel goed met elkaar vinden.

Ik had met dit jaar voorgenomen om het anders te doen. Geen 180° ommezwaai, wel één focuspunt waar ik in kleine tussenstapjes aan zou werken. Ik zou fitter worden. En met fitter bedoel ik geen Victoria Secret model, wel gewoon gezond, vanbinnen en vanbuiten en boordevol energie. De kilo’s die ik hierdoor zou verliezen zouden mooi meegenomen zijn, blijven ze aan mijn heupen plakken, tja, ook goed. Het ging tenslotte om mijn gezondheid, niet om dat getal op de weegschaal. Al zou dit laatste echt een deuk zijn in mijn motivatie.

Tijd voor actie!

Als eerste heb ik mezelf een jaarabonnement in de fitness aangeschaft. Tot op heden heb ik mezelf nog geen één keer naar de ingang moeten sleuren, ook uiteraard met dank aan mijn fitnessbuddy, wat dat maakt afzien toch zo veel leuker. Niet alleen mijn hilarische fitness- (en roddel-) buddy motiveren mij om toch 3 keer per week aan dat squatkont te werken, ook een hele nieuwe garderobe aan fitnesskledij doen dat. Ik moet dat geld er toch op z’n minst uit halen, haha. Nee serieus, nieuwe sportkleren aantrekken zijn een van de fijnste momenten. Mijn fashioncrushes zijn ook helemaal omgegooid. Normaal zou ik op de Meir in Antwerpen standaard naar de coole fancy high fashion winkels toelopen, nu wandel ik als eerste de Nike store binnen of ga ik meteen naar de sportafdeling van een winkel. Wie had dat ooit gedacht, haha :-)! Ook Hunkemöller heeft mij recent opnieuw verleidt met hun sportcollectie. Love at first sight bij deze leuke en kleurrijke bloemenprints. Ik kon dan ook niet anders dan mijn zoveelste sportsetje mee naar huis nemen! #oops

Een fit lichaam en een gezonde geest komen niet alleen van uren zweten op de loopband. Ook gezonder eten is iets wat ik dringend moest aanpakken (lees: die 3 pakken chips per week, kilo’s ijs en hele verpakkingen snoep en take away). Ik heb over het algemeen mijn gewone eetpatroon behouden, ik heb mezelf enkel voorgenomen om geen ongezonde keuzes meer te maken, of toch geen 7 dagen per week. Ik zocht en vond voor de meeste zoete verleidingen een gezond alternatief. Mission accoplished, al blijft het vaak nog wel strugglen, zeker wanneer mister boyfriend heerlijk zijn zak snoep ligt te verorberen. Maiswafels to the rescue.

Zoals gezegd, we zijn intussen maart, maar ik besef maar al te goed dat het jaar nog lang niet voorbij is, fingers crossed en let’s see what the future brings me.

Liefs, Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *