LIFESTYLE | Get fit with Fitbit

2017 09 01 07.34.03 1 | Eline Van Dingenen
Al van jongs af aan ben ik gebeten door de sportmicrobo. Als kind speelde ik altijd buiten en was ik druk in de weer met van alles en nog wat. Een stilzittend gat had ik absoluut niet, in tegendeel. Ik heb ook meer dan 15 jaar actief geturnd en aan acrogym gedaan, ondertussen ben ik ook net aan mijn 17e jaar als volleybalster begonnen en in april van dit jaar liep ik de ten miles uit. Sporten is eigenlijk altijd belangrijk deel van mijn leven geweest. Maar ik moet toegeven dat ik steeds minder en minder tijd, en stiekem ook wel wat goesting, heb om mijn sportoutfit aan te trekken. Mijn werk eist veel energie van mij, en ook vooral dat vele pendelen (4 uur per dag!) maakt me echt doodop na een werkdag. En ook de winter staat voor de deur. Je kent het wel, je vertrekt op je werk, het is donker, je komt na een helse rit (al dan niet met file, vertraging of annuleren van de treinen) éindelijk thuis aan, je kookt, je eet, je doet de afwas en je ploft in de zetel. I absolutely know that feeling! Zin om te sporten op dat moment? NO WAY!
Niet sporten heeft absoluut ook zijn gevolgen. Geen energie, me slecht in men vel voelen, de kilo’s uiteraard, futloosheid, noem maar op. Maar sinds kort heb ik een echte sportbuddy gevonden. Niet eentje waar ik uren mee kan babbelen of roddels vertellen, niet eentje waar ik een pint mee kan gaan drinken na het sporten, wel eentje die me motiveert en stimuleert om tijdens de dag (tijdens mijn zittende job!) actief te zijn. Ik introduceer je graag mijn Fitbit! Niet zomaar een hologe natuurlijk, een echte personal coach om je arm. Niet zomaar een stappenteller, een echte motivator. Niet zomaar een Fitbit, wel de Charge 2. Op dit prachtexamplaar kan je veel meer aflezen dan enkel het uur, de dag en je aantal stappen. Je kan er ook je hartslag, het aantal trappen dat je gedaan hebt, je verbruikte caloriën, je aantal actieve minuten en je afgelegde afstand op zien. Daarnaast registreert deze Fitbit ook je slaappatroon, waardoor je echt een goed beeld krijgt van je nachtrust. Het heeft een stopwatch, een sport tracker, relaxoefeningen, een wekker en het leukste van al, het heeft notificaties! Say what! Ja! Notificaties. Als ik telefoon krijg begint mijn Fitbit te bibberen en kan ik er op aflezen wie me belt, hetzelfde met een bericht. Hoe super handig is dit?! Hoe vaak gebeurt het wel niet dat mijn gsm op trillen staat en in mijn handtas zit? Meestal hoor ik dan niet eens dat ik telefoon heb. Maar nu kan ik dat dus gewoon aflezen van mijn Fitbit.
2017 09 01 07 39 33 1 | Eline Van Dingenen
Maar hoe in godsnaam helpt dit ding me nu om tijdens mijn zittende job actief te zijn, zodat ik dit ‘s avonds niet meer hoef te doen?! Wel, per dag zou je 10.000 stappen moeten zetten, wat ik met een zittende job ab-so-luut niet haal, zelfst niet als ik met het openbaar vervoer reis. Maar mijn fitbit stuurt me elk uur een herinnering dat ik even een wandelingetje moet gaan maken. Per uur zou je minstens 250 stappen moeten zetten, en liever zelfs nog meer, maar als je daar niet geraak 10 voor het uur, dan stuurt hij je een herinnering dat je moet gaan wandelen. Doe je dit binnen de 10 minuten en haal je je doel, dan krijg je een beloning. Geen echte natuurlijk, maar wel een schouderklopje en een fijn berichtje. Als dat geen goede motivator om je pols is. Een zittend gat is vanaf nu dus wel getollereerd, mits het behalen van de stappen natuurlijk.
Zelf interesse is zo’n fitnesscoach om je arm, neem snel een kijkje via deze link. Je kan hem trouwens al aanschaffen vanaf € 160. Veel goedkoper dan een fitnessabonnement, een personal coach, een horloge, een stappenteller en een hartslagmeter samen lijkt me.
2017 09 01 07 24 10 1 | Eline Van Dingenen
Eline Van Dingenen | Eline Van Dingenen

Geef een reactie