Help, ik moet afkicken!

Afkicken, inderdaad, je hebt het goed gelezen, en ik zal je meteen vertellen waarom. Het is maart en mijn goede voornemens zijn intussen al opnieuw opgeborgen en liggen klaar om op 1 januari terug boven te komen, maar voor het zover is moeten we eerst nog een zomer zien te overleven. Een tijdje geleden was ik dus op zoek naar een gemakkelijke en toch snelle oplossing voor een gezond ontbijt of een gezonde lunch, zodat die voornemens toch nog een klein beetje aanwezig zijn en blijven.

Ik moet toegeven dat ik omwille van tijdgebrek vaak grijp naar de snelle kant en klare hap, die meestal alles behalve overloopt van gezonde en voedzame stoffen… en dat merkt mijn lichaam ook.

In mijn zoektocht kwam ik Juice Junkies tegen. Dit zijn kant en klare éénpersoons diepvrieszakjes met groenten en/of fruit die je in je diepvriezer moet bewaren en die je in een hik en een flik omtovert naar een smoothie of shake. Ik was dus meer dan benieuwd om deze een keertje uit te proberen.

Nu, wat beweren of beloven ze?

  • De smoothiezakjes bevatten de hoogste kwaliteit fruit en groenten, geteeld onder de beste omstandigheden, geoogst, gespoeld, gereinigd en versneden en dit binnen 4 uur na hun oogst.
  • Tot 5 soorten fruit en/of groenten per smoothie.
  • Een ruime keuze aan tal van verschillende smaken.
  • Geen afval of verspilling.

Het zijn mooie beloftes, bijna te goed om waar te zijn. Aan mij dus om dit eens onder de loop te nemen en met een kritisch ook deze smoothiezakjes te bewonderen en te testen.

De testfase

Ik heb intussen een 5-tal (takeaway) smoothies en smoothiebowls gemaakt. Door het brede aanbod aan smaken en soorten kan je zonder problemen elke dag een andere smaak op tafel toveren. Voor mij zeker een pluspunt, want herhaling gaat er bij mij voor zorgen dat ik een nieuwe gewoonte vaak snel links laat liggen. Variatie is dus key! 🙂

Het liefst van al eet ik mijn smoothiebowls in combinatie met vers fruit, wat granola of muesli en wat honing om het geheel wat zoeter te maken.

Mijn bevindingen en ervaringen?!

De smoothies en bowls die ik tot nu toe gemaakt en geproefd heb zijn een absolute aanrader. Je proeft het verschil tussen de diepvrieszakjes of vers fruit zo goed als niet. Het voordeel aan diepvrieszakjes is dan weer dat je je fruit en groenten veel langer kan bewaren. Je smoothie is bovendien ook altijd lekker fris. Vers fruit daarentegen moet je binnen enkele dagen verorberen, wil je de optimale smaken hebben.

Verder zijn, voor mij althans, de porties de perfecte hoeveelheid voor een ontbijtje of een lunch. Het voordeel is dat je dus nooit een overschot aan fruit of groenten zal hebben dat je moet weggooien, wat ik vaak wel heb wanneer ik vers fruit gebruik.

Nu, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. De ecologische groene in mezelf heeft het wel wat moeilijk met de individuele verpakkingen. Je vriezer zit vol met heerlijk vers fruit, dat wel, maar ook vol met plastieken verpakkingen, wat toch niet onbelangrijk is. Dit geeft me dus wel een beetje een dubbel gevoel…

De conclusie

Al bij al moet ik toegeven dat ik voor mij persoonlijk wél de ideale oplossing is in mijn zoektocht naar een gezond, evenwichtig én snelle oplossing voor mijn drukke bestaan. Na 5 smoohties ben ik intussen helemaal verkocht en verslaafd aan die zakjes.

Ik heb mijn vitamines binnen, het is een snelle en gemakkelijke oplossing en je hoeft er verder niet veel voor in huis te hebben. Yoghurt of wat kokosmelk volstaan voor een lekker ontbijtje.

Als ik het een score zou moeten geven, krijgen de smoothiezakjes van Juice Junkies een mooie 8/10! Dik geslaagd dus! 🙂

Wil je nu zelf deze veelbelovende smoothiezakjes uitproberen, ga dan via deze weg naar hun website.

Deze post is gemaakt in samenwerking met Juice Junkies.

X, Eline

Geef een reactie