OUTFIT | My love for velvet

De laatste tijd is velvet een enorme hype gewoden. T-shirts, tops, vesten, jurken en zelfs broeken, tassen en schoenen kan je tegenwoordig vinden in velvet. Het doet me een beetje denken aan mijn jeugdjaren, waar velvet ook ‘in’ was.

Lately, velvet is a huge hype in fashionland. T-shirts, tops, vests, dresses and even pants , bags and shoes can be found in velvet. It reminds my of my youth, where velvet also was ‘in fashion’.

Mijn eerste velvet item was een t-shirtje van de Zara. Heel mooi aan de kapstok, maar minder tof als je het draagt. Bij het dragen van dit shirtje heb ik één grote les geleerd: als je velvet koopt, zorg ervoor dat de kantjes omgezoomd zijn. Dat was helaas bij mijn t-shirt niet het geval, waardoor de stof begon op te rollen. Opeens stond ik op mijn werk met een t-shirt dat getransformeerd was in een croptop, haha! Redelijk beschamend eigenlijk! Het is er dus eentje dat een eenzame dood tegemoet zal gaan in mijn kast. 🙂

My first velvet item was a shirt from Zara. Very beautiful on a coat rack, but less fun when you wear it. I learned on big lesson wearing this item: when you buy velvet, make sure that the bottom is sewn. This wasn’t the case with my shirt, which made the fabric roll up. Suddenly I was at the office with a shirt that was transformed into a croptop, haha! Very humiliating actually! It’s now hanging in my closet waiting to die alone. 🙂

Toen ik vorige week opnieuw mijn oog liet vallen op een velvet item in de Zara, een jurk deze keer, was ik wél meteen verkocht. Het eerste wat ik checkte, was de onderkant. En yes, ik had prijs, de randjes waren perfect omgezoomd. Ik kon het dan ook niet laten om de jurk in drievoud te kopen. Whaaat?!? Je leest het goed, in DRIEVOUD!! De goedkope prijs had er natuurlijk ook iets mee te maken ;-). Ik kocht deze jurk in het groen, zwart en beige!

When I entered Zara again last week, I fell in love with a new velvet item, a dress this time and I was sold immediately. The first thing I checked, was the bottom. And yes, I was lucky, it was perfectly sewn. I couldn’t resist it and I bought it 3 times, in 3 different colours. Whaaat?!? You read it good, 3 times!! The cheap price also plays a role ;-). I bought this dress in green, black and beige!

Wat vinden jullie van velvet items? Zijn jullie er even zot van als ik? 🙂

What do you thing of velvet items? Are you as crazy about it as me? 🙂

Dress – Zara
Jacket – C&Z
Shoes – Local shop
Necklace – Mango
Watch – Daniel Wellington*Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Eline Van Dingenen

Eline Van Dingenen

Leuk dat je mij blog bezoekt! Hier vind je alles terug over mijn leukste outfits, de tofste koffiebars en alle dingen die me inspireren.

Contacteer me