LIFESTYLE | With Fitbit in Spain

IMG 0034 | Eline Van DingenenHi all! Het weekend ligt net achter ons, en wat voor eentje. Mijn hele week was super druk maar oh zo leuk. Voor zij die mijn Instagram pagina een beetje volgen, hebben kunnen zien dat ik woensdag ochtend (héél vroeg) naar Spanje ben gevlogen met enkele anderen voor de voorstelling van de nieuwe Fitbit Versa. We waren met ongeveer 150 personen uit zowat heel Europa. Bloggers, vloggers, bekende personen, pers en journalisten, maar ook mensen van Fitbit zelf en de pr bureaus waren aanwezig. We werden volledig verwend in een fantastisch 5 sterren welness en spa hotel. Een ervaring om ‘U’ tegen te zeggen.

Op de eerste dag mochten we al meteen een gigantische goodiebag in ontvangst nemen, met daarin, uiteraard, de nieuwe Fitbit Versa. De nieuwe smartwatch van Fitbit die toegankelijk is voor iedereen en elk budget. Hieronder zo dadelijk wat meer uitleg over dit nieuw product. Daarnaast kregen we ook nog bluetooth oortjes, 2 verwisselbare bandjes, t-shirt, yogamat en een rugzak van Adidas cadeau. Niet slecht als je het mij vraagt. Naast een goedgevulde rugzak, was ook ons dagprogramma behoorlijk druk. Na een heerlijke en vooral gezonde lunch vertrok team BE richting welness en sausa, zeker niet slecht na zo’n vroege ochtend als je weet dat andere landen gingen lopen of een high intensity training kregen op het strand. De avond eindigde met een heerlijke aperitief en een fantastisch diner en live muziek. Maar mijn kaars was echter al snel uit. Op tijd mijn bedje in was de boodschap.

Ook dag twee stond een activiteit op de planning. We kunnen uiteraard geen perstrip van een Fitbit product doen zonder het product in real life uit te testen. We zijn de ochtend gestart met een heerlijk ontbijt, gevolgd door een fikse strandwandeling. Een yoga fotosessie op het strand later schoven we alweer voor de laatste maal onze benen onder tafel voor opnieuw een super lekkere lunch. Nog snel even onze bagage opnieuw inpakken, uitchecken in het hotel en hop weeral richting luchthaven!  Een fantastische ervaring, een fantastisch product en een fantastische groep!

IMG 9903 | Eline Van DingenenMaar wat is de Fitbit Versa nu?

De Fitbit Versa is de nieuwe smartwatch van Fitbit. Met een prijs van nog geen € 200 is dit een product dat toegankelijk is voor iedereen. Dit product heeft de standaard functies zoals de andere Fitbits, zoals onder andere een stappenteller, een hartslagmeter, calorieverbruik, notificaties, sleeptracking en de mogelijkheid om het toestel te personaliseren met andere bandjes.

Verder kan je op deze fitbit ook meer dan 300 songs opslaan en afspelen vanuit je horloge via de Flyer oortjes. Je hebt ook de mogelijkheden om verschillende apps toe te voegen naargelang je eigen voorkeur. Zo kan je binnenkort (het is nu nog niet toegankelijk in België) betalen met je Fitbit Versa via Fitbit Pay.

Het toestel heeft een batterijduur van meer dan 4 dagen en is compatibel met zowel iPhone, Android als Windows.

Voordelen van de Fitbit Versa

Ik gebruik de Fitbit Versa nu bijna een weekje, en hoewel ik altijd al een Fitbit heb gehad (de Fitbit Blaze) vind ik deze een stuk mooier en vrouwelijker. Het design is minder sportief en hoekig, maar heeft een mooi afgerond scherm. Het voelt niet aan alsof je een sporthorloge draagt. Ook door de verschillende bandjes, zowel lederen, metalen als de klassieke rubberen bandjes, kan je je toestel aan de gelegenheid en je voorkeur aanpassen.

Verder heb je ook de mogelijkheid om je scherm te personaliseren. Je kan wel ongeveer 50 verschillende schermpjes kiezen zoals zelfs je eigen foto’s op de achtergrond of een soort van ‘huisdier’ (een beetje zoals een tamagotchi van vroeger) dat je moet voeden met stappen.

Wat nieuw is, is dat de Fitbit Versa ook water resistant is tot 50 meter. Ideaal dus voor de sportievelingen die ook graag eens een duik in het water nemen en ook hier graag hun sportsessie tracken.

Nadelen van de Fitbit Versa

Wat ik persoonlijk een beetje jammer vind, is dat er geen GPS is ingebouwd in het toestel. Je kan wel eenvoudig je loopsessie op je gsm volgen door je horloge te verbinden met je gsm tijdens je sportsessie.

Naar mijn gevoel is dit momenteel het enige nadeel, maar als je een beetje realistisch bent weet je ook dat je voor nog geen € 200 ook niet alles kan en mag verwachten.

Conclusie: wat vind ik van de Fitbit Versa?

Ik ben intussen al aan mijn vierde Fitbit (Ik heb de Alta HR, de Charge 2 en de Blaze gehad) en ik kan met grote overtuiging zeggen dat de Fitbit Versa mijn favoriet is. Een leuk en vrouwelijk design dat niet té sportief is, leuke personalisatiemogelijkheden, zowel in het design als in de apps en je scherm. Ook de prijs is echt super! Prijs/kwaliteit verhouding is top! Ik kan op dit moment iedereen aanraden om er eentje aan te schaffen.

Mijn favoriet is bij uitstek de mogelijkheid om je toestel volledig te ‘pimpen’ naar je eigen zin. Je kan er echt JOUW horloge van maken en dat maakt het persoonlijk en ook zo leuk. Als je je scherm even beu bent, wissel je toch leuk naar een ander 🙂

De Fitbit Versa is pas te koop vanaf half april, maar je kan hem al wel in pre-order kopen via de website van Fitbit. Een dikke merci aan Fitbit voor deze fantastische trip en geweldige ervaring!

IMG 9925 | Eline Van Dingenen IMG 9914 | Eline Van Dingenen IMG 9898 | Eline Van Dingenen IMG 9892 | Eline Van Dingenen IMG 0132 | Eline Van Dingenen IMG 0128 | Eline Van Dingenen IMG 0025 | Eline Van Dingenen IMG 0020 | Eline Van Dingenen Eline Van Dingenen | Eline Van Dingenen

Geef een reactie