LIFESTYLE | Tournée Minerale with Sodastream

IMG 9729 | Eline Van DingenenVoor zij die mij een beetje persoonlijk kennen, weten dat ik niet echt een alcohol drinker ben. Nooit echt geweest eigenlijk. Uiteraard ben ik in mijn puberjaren wel eens serieus ‘van het padje’ geweest, maar dit bleef altijd wel beperkt. En hoe ouder ik werd en word, hoe minder alcohol ik dronk. Ik noem mezelf eigenlijk een beetje een culinaire drinker. Liever een lekker glaasje wijn aan tafel, dan maar drinken om te drinken op café. #teamnokater is natuurlijk een groot pluspunt hiervan! 🙂 Wil dit zeggen dat ik leef als een vis en alleen maar water drink? No way! Cola Zero addict hier, haha! En tot daar zowat mijn variatie aan non-alcoholische dranken. En Cola Zero is natuurlijk ook niet bepaald gezond…

Tournée minerale is natuurlijk dé gelegenheid bij uitstek om de alcohol eens links te laten liggen en te kiezen voor dat lekkere alcohol vrije alternatief. Maar ook voor diegene als ik die eigenlijk zo goed al nooit drinken, mag het af en toe wat meer zijn. Water is tenslotte ook maar gewoon water. Sodastream leek mij dus eigenlijk wel de ideale oplossing. Zeulen met flessen frisdrank die niet leeg geraken en die dan uiteindelijk in de afvoer belanden omdat de prik eruit is, is wat weggegooid geld. Dus ging ik de uitdaging aan om mijn creatieve brein eens los te laten en Pinterest-proof mocktails te maken met behulp van de Sodastream smaakjes.

De maand februari is bijna om. Ik moet toegeven dat ik af en toe wel een glaasje wij heb gedonken. Ik ben dus niet in mijn opzet geslaagde, máár ik heb gedurende deze maand ook tal van mocktails uitgeprobeerd, de één natuurlijk al wat lekkerder dan de andere. Ik deel jullie hier graag mijn favoriete receptje mee.

Wat heb je nodig?

 • Enkele verse frambozen
 • Amandelsiroop (ik gebruik rietsuiker en almandelaroma dat je kan vinden in de bakafdeling van de supermarkt)
 • Vers citroensap
 • Bruisend water
 • Sodastream Ice Tea Peach smaak

Bereidingswijze

 • Plet de frambozen (een 4/5 tal) samen met wat crushed ice in het glas
 • Voeg 3 ml amandelsiroop toe (of natuurlijk de rietsuiker)
 • Voeg een beetje citroensap toe naar eigen smaak
 • goed roeren
 • Voeg tot slot bruisend water met de Sodastream Ice Tea Peach toe
 • Je kan je glas nog mooi afwerken met enkele verse frambozen of wat munt
 • Enjoy your mocktail!

Uiteraard zijn er ontelbaar veel mocktails en nog meer varianten. Je kan zelf spelen met hoeveelheden of ingrediënten weglaten of nieuwe toevoegen naar gelang je eigen smaak en voorkeur. Dat is net het leuke hieraan, het hoeft niet perfect afgemeten te zijn, waardoor je je mocktail telkens opnieuw uitvindt.

IMG 9716 | Eline Van Dingenen IMG 9722 | Eline Van Dingenen IMG 9729 | Eline Van Dingenen IMG 9727 | Eline Van Dingenen IMG 9718 | Eline Van Dingenen Eline Van Dingenen | Eline Van Dingenen

Geef een reactie