LIFESTYLE | Smoothietime with Lidl

IMG 8955 | Eline Van DingenenNieuwe voornemens. Tja, we maken ze allemaal, maar ze volhouden is vaak iets anders. En dat is bij mij niet anders. #oops! Eén van mijn goede voornemens dit jaar was opnieuw een beetje gezond gaan eten en leven (ik denk dat ik dit goed voornemen zo goed al elk jaar maak…) De feestdagen zijn nu niet bepaald de meest gezonde dagen van het jaar en net daarom was ik er meer dan eens van overtuigd dat ik het deze keer wel moest volhouden. Ik voelde me futloos en belabberd (is dat eigenlijk wel een woord? belabberd?). In ieder geval, mijn energielevel zat zwaar beneden de toegelaten marge en ook mijn zelfbeeld kon wel een opkrikker gebruiken.

Omdat ik deze keer níét wou dat mijn goed voornemen al na enkele dagen of weken geschiedenis zou zijn, besloot ik om beetje bij beetje mijn levensstijl te veranderen in plaats van een drastische draai van 180° te maken. Mijn eerste stap was mijn vaak ongezond en koolhydraat rijk ontbijt veranderen naar een gezonde smoothie. Smoothies zijn ook niet de meest calorie-arme vervangers, maar met een gezonde afwisseling en balans tussen yoghurt, melk, fruit en groente, is het allicht beter dan mijn oude gewoontes.

Mijn ultieme favoriet is een groene smoothie. Groene smoothies deden mijn vroeger al kokhalzen van het moment dat ik er naar keek. I mean, GROEN?! Wie drinkt er in godsnaam nu een groene sloerie? Me, myself and I. Sinds ik ze zelf maak en samenstel, kan niets op tegen mijn ultieme favoriet met spinazie, mango en kokosmelk. De milde smaak van kokosmelk en de smeuïgheid en zoetheid van de mango zorgen ervoor dat je de spinazie zelfs niet eens proeft. Zeker een aanrader! En uiteraard niets zo handig dan van je smoothiemaker ineens een take-away beker te maken. Door de messen eraf te draaien en het andere deksel erop te draaien, kan je in dezelfde beker je smoothie drinken dan waar je hem in klaarmaakt.

Smoothiemaker – Lidl*

IMG 8959 | Eline Van Dingenen IMG 8962 | Eline Van Dingenen IMG 8963 | Eline Van Dingenen IMG 8964 | Eline Van Dingenen IMG 8970 | Eline Van Dingenen IMG 8977 | Eline Van Dingenen Eline Van Dingenen | Eline Van Dingenen

Geef een reactie