LIFESTYLE | Collecting memories With Fotofabriek

IMG 9360 | Eline Van DingenenWe leven in een vliegensvlugge wereld waar social media de heer en meester is en waar je smartphone camera de analoge camera al lang van de troon heeft gestoten. Ik ben zowat opgegroeid in deze digitale maatschappij, en daar ben ik ontzettend blij om. Ik zou het me niet kunnen voorstellen dat ik handgeshreven brieven zou moeten sturen en dagen zou moeten wachten op een reactie van mijn vrienden. Het feestje zou al lang gepasseerd zijn tegen het moment dat je eindelijk je planning en je afspraken gemaakt hebt. Hetzelfde geldt voor het maken van foto’s. You only have one shot met een filmrol-pocket-camera, om dan maanden vol spanning te wachten tot je rolletje vol is en je het eindelijk mag laten afprinten en je je foto’s mag gaan afhalen bij de lokale fotograaf (en wellicht nadien zwaar ontgoocheld te zijn van het resultaat, haha). Nu trek je honderden zo goed als identieke foto’s om maar die ene pérfecte shot te maken. Maar denk eens na, een goed old school printed fotoboek blijft toch ook zijn charmes hebben, niet? Zeker wanneer het gaat om bijvoorbeeld het vastleggen van wereldreizen, trouwfeesten of gewoon een gezellig Kerstfeest op te slaan in je iets-mindere-digitale-geheugen.

Ik heb een fantastisch leuk Kerstfeest gehad met de familie van mijn vriend, waar schaamte niet bestond en waar de pakjesverpakkingen veelvuldig in het rond vlogen. Een fantastische avond en de ideale gelegenheid om te verzamelen en te bewaren in een geweldig leuk fotoboek. Ineens weer een origineel cadeautje voor mijn schoonouders. Ik moet dat plekje in de die bovenste schuif toch behouden he?! 🙂 Fotofabriek bood mij de gelegenheid om dit boek om te zetten van een digitaal-in-my-mind-idee naar een perfect uitgeprint exemplaar. Ik ben nog nooit zo blij en enthousiast geweest met het ontvangen van een boek. Ik ben er zeker van dat ik dit boek vaker ga openslaan dan 1000 foto’s verder te scrollen in mijn smartphone en 10 minuten te liggen zoeken naar diezelfde foto’s. Want ja, dat heb je natuurlijk met een smartphone en de honderden identieke foto’s waardoor je al gauw enkele duizenden foto’s op je smartphone verzamelt. 🙂 Als je graag zelf eens zo’n leuk schoonouders-cadeau, of gewoon een exemplaar voor jezelf, maakt, ga dan zeker vliegensvlug eens een kijkje nemen via deze link.

IMG 9348 | Eline Van Dingenen IMG 9331 | Eline Van Dingenen IMG 9315 | Eline Van Dingenen IMG 9351 | Eline Van Dingenen IMG 9324 | Eline Van Dingenen Eline Van Dingenen | Eline Van Dingenen

Geef een reactie