LIFESTYLE | A day out in Turnhout

IMG 7744 | Eline Van DingenenVoor zij die van de Kempen zijn, kennen Turnhout als een gezellige stad met tal van heerlijke hotspots, gezellige buurten en vooral veel leuke shoppingadresjes. Voor zij die niet van de Kempen afkomstig zijn, lees vooral verder, want Turnhout telt ook tal van unieke boetieks en coffeebars. Ideaal voor een dagje Kerstshoppen, toch?

Met een enorme drukte in de grote shopping steden als Antwerpen, Gent of zelfs Eindhoven, verkies ik een gezellig en sfeervol dagje uit in Turnhout, een kleine maar gezellige stad op slechts enkele kilometers van waar ik woon. Ideaal om mezelf helemaal onder te dompelen in de Kerstsfeer zonder me druk te moeten maken in de file, de gigantische mensenmassa en ontelbare rijen aan de kassa’s. Met een enorme waslijst aan cadeautjes, dingen die ik nog moet kopen en een veel te krap budget (maar hoera voor mijn 13e maand, haha) trek ik richting het Turnhoutse centrum.

Wat shoppen in Turnhout voor mij zo leuk maakt, zijn de vele kleine boetiekjes waar kwaliteit boven kwantiteit staat, waar een persoonlijke touch boven massaverkoop staat en waar je je uniek voelt ik de kledij die je koopt. Win-win-win! Oh en dankzij de nieuwe app Joyn, kan je punten en beloningen sparen in die boetiekjes. Vier maal win als je het mij vraagt! Vorig weekend heb ik enkele van die boetiekjes bezocht. Ik neem je graag mee in de wereld van persoonlijke services en unieke belevenissen.

Fashion Room – Patersstraat 32, 2300 Turnhout

Een kleine, maar oh zo gezellige winkel met en pracht van een eigenares. Je kan je hier van kop tot teen kleden, inclusief alle accessoires die je maar kan bedenken. Horloges, armbanden, handtassen en zelfs geurkaarsen zijn er te verkrijgen. Helaas voor manlief want hij wordt gepromoveerd (of gedegradeerd) tot tassendrager gezien de winkel zich focust op vrouwenkledij. Ik gok dat ik zo goed als de volledige collectie gepast heb, maar mijn favoriet was met overtuiging het zwarte hemdje met de groene strik en de bijpassende groene plissérok.

Untitled design | Eline Van Dingenen Untitled design 1 | Eline Van Dingenen IMG 7853 1 | Eline Van Dingenen IMG 7995 1 | Eline Van DingenenAll Fashion – Korte Gasthuisstraat 32, 2300 Turnhout

Eén van de nieuwkomers in hartje Turnhout. Deze oase van rust en klasse bestaat nu ongeveer een jaar en tilt het niveau van winkelen in Turnhout naar een hoger level. De jonge maar zeer gepassioneerde Julie heeft het allemaal. Ook hier kan je je laten onderdompelen in  een persoonlijke service waar de klant centraal staat. Zeker een bezoekje waard als je op zoek bent naar een stijlvolle en tijdloze outfit!

123 | Eline Van Dingenen IMG 7802 1 | Eline Van Dingenen IMG 7697 1 | Eline Van Dingenen 456 | Eline Van Dingenen IMG 7792 1 | Eline Van Dingenen IMG 7730 | Eline Van DingenenMáár geen dagje shoppen zonder even op adem te komen in één van de lekkerste en nieuwste koffiebars in de stad. Van de average normal coffee tot de meest excentrieke en bombastische freakshakes (mét donuts en glitters guys!). Voor iedere soort dorst, maar ook honger, wat wils. Lott’s of Coffee is het nieuwe tweelingszusje van de gelijknamige en zeer succesvolle koffiebar in Herentals. Lott’s of Coffee kan je vinden in de Baron Frans Du Fourstraat 14B2.

IMG 7793 | Eline Van Dingenen IMG 7770 | Eline Van Dingenen IMG 7781 | Eline Van DingenenIk kan echt zo genieten van een tof dag met de boyfriend in zijn hometown. Gezellige drukte, leuke sfeer, kerstmarktjes bezoeken, beetje shoppen, beetje eten. That’s my perfect Saturday!

For your information: Joyn is een digitale klantenkaart, waarmee je terecht kunt bij meer dan 7.500 Belgische lokale handelaars. Je scant je applicatie op de iPad in de handelszaak, spaart punten en scoort zo leuke cadeaus. De app van Joyn leidt je naar de leukste adresjes in jouw buurt. Echt een aanrader voor wie van kleine en lokale boetiekjes houdt.

Eline Van Dingenen | Eline Van Dingenen

2 reacties

Geef een reactie