House update: practice makes perfect

Long time no see, maar hier ben ik weer met een kleine update van mijn leven. Als je af en toe een kijkje neemt op mijn stories, weet je wellicht dat mijn vriend en ik een huisje aan het bouwen zijn. Ondanks wat vertraging omwille van de Coronacrisis en het uitstellen van onze verhuisplannen, zijn we al wel aan het wegdromen van de afwerking, decoratie en onze tuin.

Als ik de genen van mijn grootvader heb meegekregen, wordt onze tuin een pareltje. Hij is een echte tuinier in hart en nieren en kan ondanks zijn leeftijd nog enorm genieten van het prullen in zijn serretje, het snoeien van zijn buxusbeeldjes en het wroeten in de tuin. Het was dan ook meer dan logisch dat ik bij hem alvast wat informatie en tips ging inwinnen over het inrichten van onze tuin, het behandelen van planten en het snoeien van hagen.

Wij hebben niet de grootste tuin, maar willen er wel echt een gezellige en warme tuin van maken, zeker nu staycation de nieuwe vacation is geworden. Ik heb me alvast een goede basic in huis gehaald om bij mijn grootvader de nodige skills op te doen. Als rasechte tuinier was hij dan ook volledig in zijn nopjes dat hij zijn kennis en jarenlange ervaring kon delen. Na de nodige theoretische lessen was het tijd voor de praktijk. Girlpower next level! Ik ging met de EasyHedgeCut 18-45 van Bosch aan de slag met verschillende soorten hagen om het verschil te voelen, want als er één ding is dat ik geleerd heb, is dat je niet elke haag met dezelfde soort snoeischaar moet doen. Deze snoeischaar is heel erg geschikt voor de kleine hagen met dunne takken (tot 1,5 cm), moet je dikkere takken of hagen gaan snoeien, dan raad ik je aan een zwaarder model te nemen.

De EasyHedgeCut 18-45 van Bosch is dus de ideale snoeischaar voor de basic tuin. Heel gemakkelijk te bedienen, jawel, ook door vrouwen ????, omwille van het lage gewicht. Het hele toestel weegt zo’n 2,3 kg, wat toch wel aanzienlijk minder is dan een gemiddelde snoeischaar. Het grootste voordeel vond ik persoonlijk toch wel de draadloze 18V batterij. Je zit niet te prullen met een draad die ofwel te kort is of in de weg ligt waardoor de kans bestaat dat je je verlengkabel gewoon doorzaagt. De batterij is trouwens na een uurtje weer volledig opgeladen én kan ook gebruikt worden in alle andere Bosch toestellen. Super handig als je thuis dus een hele collectie toestellen van Bosch hebt liggen.

Nu is het dus enkel nog kwestie van tijd tot we onze tuin volledig kunnen gaan inrichten, het terras kunnen aanleggen en een BBQ kunnen aansteken, als vrees ik dat dit voor volgende zomer zal worden. Het wachten zal beloond worden en het aftellen kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *