Het verhaal achter ons geboortekaartje

De to do lijst is eindeloos lang wanneer je zwanger bent van je eerste kindje. Van een kinderkamer in orde brengen tot de geboortelijst samenstellen, suikerbonen bestellen en klaarmaken, administratief alles in orde brengen, een naam kiezen en een geboortekaartjes ontwerpen. We kozen er voor om het kaartje niet te laten ontwerpen, maar dit volledig zelf te doen. Een proces dat ik heel graag met jullie deel.

We wisten al heel snel dat we niet voor de typische geboortekaartjes met prentjes en figuurtjes zouden gaan. Dat is allemaal super schattig en lief, maar nu eenmaal niet echt onze smaak of stijl. Ook wilden we liever niet een bestaand kant-en-klaar kaartje gebruiken dat wellicht door menig andere ouders is gebruikt. We wilden iets uniek dat volledig onze stijl representeert dus besloten we zelf maar een kaartje te ontwerpen. Iets strak, minimalistisch en clean van lay-out. Veel ontwerpwerk zou er dan ook niet aan te pas komen ;-).

Kaartje2Go

Na wat zoek- en speurwerk op het wereld wijde web kwamen we al heel snel op de website van Kaartje2Go uit. Zij hebben een super handige en gebruiksvriendelijke tool om heel wat bestaande voorbeeldkaartjes volledig aan te passen naar je eigen wensen.  Maar je kan er ook je eigen creatieve ideeën volledig de vrije loop laten en beginnen met een blanco kaartje in verschillende afmetingen en ontwerpen.

De eerste en meest belangrijke stap in het ontwerpen van een geboortekaartje is uiteraard de naam van je kindje. Die stond gelukkig al vast 😉 We wisten ook al heel snel dat wel iets simpel wilden zonder al te veel tierlantijntjes. Het eerste ontwerp dat we maakte was een vierkant kaartje met een cleane zwarte achtergrond en goud/gele letters. Je hebt trouwens de keuze uit tientallen verschillende lettertypes, voor ieder wat wils dus. De achterkant wilde we ook graag simpel houden en de tekst beperken tot het minimum. Voor de achterkant kozen we een strak minimalistisch lettertype. Een kaartje online of in levende lijve vasthouden, zien en voelen is natuurlijk nog wat anders dus bestelde we een proefdruk van ons eerste ontwerp. Eenmaal aangekomen bleek het toch niet helemaal te zijn wat we gehoopt of verwacht hadden. Tijd dus voor een kleine upgrade.

Ons finale kaartje

Uiteindelijk besloten we toch andere afmetingen te gebruiken en de achtergrond aan te passen. We zochten en vonden een afbeelding die we beide mooi vonden en voegde deze toe via de tool. Het lettertype was wel goedgekeurd en behielden we dus. Opnieuw ontvingen we een proefdruk en deze keer waren we allebei fan. Ons geboortekaartje lag dus vast, hoera! Iets dat we al konden afvinken van onze to do lijst. Uiteraard kan je nog geen geboortekaartjes bestellen zonder dat je de geboortedatum, het gewicht en de lengte kent, dus was het nog even afwachten tot onze kleine spruit ter wereld kwam.

Uiteindelijk, na 2 dagen overtijd te gaan, mochten we ons klein prinsje verwelkomen. Geboren om altijd van te houden! Louie Gust Driesen, 20 maart 2021!

2021 0501 12512500 edited | Eline Van Dingenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *